Våre kurs

Påmelding i venstremargen eller skjema under :)

 

Førstehjelp – Hva gjør du om barnet blir akutt syk eller skadet?
Kr. 790,- (Foreldrepar 1100,-)

Barn blir av og til utsatt for ulykker, det er ikke til å unngå. De er nysgjerrige, og de vet ennå ikke hva som kan være farlig for dem og hva som er trygt. Noen barn er også mer utforskende enn andre.

Behold roen
Hvis ulykken først er ute, er det du som voksen som må holde hodet kaldt og reagere etter beste evne for å begrense skadene. Vet du hva du skal gjøre, vil forhåpentlig skaden bli mindre, og du vil lettere kunne bevare roen og utføre hjelpen på en hensiktsmessig og omsorgsfull måte.

Kursets innhold:

  • Hva er førstehjelp? 

  • Når varsle 113?                                               

  • B-L-Å-S-E

  • Bevisstløshet, fremmedlegeme og kvelning

  • Akutte sykdommer

  • Blødninger, bruddskader

  • Brannskader og forgiftninger

  • Hjerte Lunge Redning (HLR)

 * Nardo Bil og Volvo avslutter kurset med å snakke om sikring av barn i bil. 

Delta på kurset og oppnå bedre kunnskap, ferdighet og sikkerhet for deg og din familie!
Du vil etter kurset få tildelt kursbevis.
NB: Et begrenset antall plasser - førstemann til mølla!

Kursholder: Jarbel Brevik, utdannet sykepleier 2004. Jobber også i ambulansetjenesten og jobber ved siden av hos Din bedriftshelsetjeneste AS og bistår kunder med, førstehjelp, hjertestarter, kurs og utstyr. Hjelper også bedrifter på beredskap og organisering ved kriser og oppfølging

Når: Onsdag 04.10.17 kl. 19.00-21.15

13680745_1165305300157774_1918769689515570574_n(1).jpg

Babymassasje 
Kr. 490,- 

Når barnet ditt ennå ikke har lært seg å snakke eller å forstå verbal kommunikasjon fullt ut, blir berøring svært sentralt for å formidle nærhet, trygghet og kjærlighet. Og for barnet handler det om å vise sine følelser til deg. 
Babymassasjen frigjør oxytocin som bl.a. roet ned barnet. Massasjen fremmer også babyens kroppsbevissthet og motorikk, og kan gjøre at barnet sovner lettere. På dette kurset vil vi øve praktisk og lære en helhetlig massasjerutine du får god nytte av hjemme. Vi gjennomgår også kolikkmassasje og små supertriks til slutt

Det viktigste med massasjen er likevel kvalitetstiden mor får med barnet sitt :) Dette er en stund kun for dere to, der dere gir hverandre den fulle oppmerksomheten begge har så godt av :) 

Pakkeliste: Baby, håndduk/pledd, babyolje :)


Når: Neste kurs januar 2018

Barselgruppen kan booke sitt helt eget private kurs, HJEMME (gjelder Trondheim, Melhus og Orkanger kommune) eller på Femme kr. 490,- pr.deltager, minimum 5 deltagere.

Linn (33): Synes kurset var kjempefint, så rolig og god stemning. Det er også så behagelig at "alt er lov", slik som amming, barnegråt, stell osv. Datteren min merker nok godt når jeg er avslappet og rolig, og dermd blir hun også det. Ella sovnet før jeg rakk å sette bilsetet inn i bilen, og dette er aller første gang! Hun sovner aldri uten kamp. Vi skal bruke massasjen ofte. 

 babymassasje 4.jpg

 

Fødselsforberedende kurs 
Kr. 1100,- (Foreldrepar 1600,-)
(Femme-medlemmer får 15% rabatt på kurset)

FØDSELSFORBEREDENDE KURS med FEMME og MEDICUS ♥
Vi hjelper deg med forberedelsene til livets viktigste dag!

Gulltipsene for hvordan du kan forberede deg til en lettere fødsel, får du hos oss ♥ 
Vi graver fram din indre superwoman, og gir din partner noen flotte triks å brilljere med!

Pris: 1100,- (1600,- for par)
*Femme-medlemmer får 15% rabatt på kurset

Nå har du ruget og fostret denne lille huleboeren i flere måneder, selvfølgelig har tanker om deres første magiske møte begynt å surre. 
Hvordan vil det gå med babyen? Hvordan vil jeg takle smerten? Hva kan jeg gjøre for å forberede meg? Hva med tiden rett etter fødsel? 

Kursets innhold:
Jordmor Kristine vil gi deg kunnskapen og tryggheten du trenger for å få en positiv fødselsopplevelse! Hvordan ER en typisk fødsel? Hva finnes det av smertelindring? Hva når det ikke er framgang i fødselen? Enn keisersnitt? Hvordan kan jeg best sammen jordmor forme min fødsel? 

Fysioterapeut Mona viser hvordan du kan jobbe med kroppen under fødselen, hvordan pusten kan hjelpe deg, hun gir konkrete oppgaver til din partner, slik at du kan få god hjelp under riene. Du får gulløvelsene for mammamagen og bekkenbunnen din, for å sikre deg en god start på treningen!

Yogaterapeut Marie gir en innføring i hvor viktig det er med pust og tilstedeværelse under fødsel. Det blir en praktisk sekvens. Hun har selv brukt yogiske teknikker under egne fødsler, og gleder seg til å dele tips for en fin fødselsopplevelse.

Kursholdere: Jordmor Kristine Sandkjernan fra Medicus, fysioterapeut Mona Rygvold gründer av Femme og yogaterapeut ved Femme, Marie Glein.

Når: Kommer

 16106399_10158406778365221_274839259_o.jpg

Psykisk helse
Kr. 200,-

Vi setter nå fokus på god psykisk helse i svangerskap og barseltid. Psykologen innleder til diskusjon rundt viktige tema i forhold til det å bli mor. Tema: Hvordan takle kroppslige forandringer, forventninger og forberedelser til den nye rollen, barseltårer eller fødselsdepsesjon, rollen som mor og vanlige bekymringer, verktøy for å takle bekymringer og ivata god psykisk helse. Kurset passer for gravide og tidlig etter fødsel. 

Kursholder: Silje Samuels

FemmeTrening: Gravid
Kr. 1950,-

Ønsker du en unik kompetanse om gravidtrening? Gjør treningen nyskapende, trygg og med kvalitet - vi gir deg Femmeoppskiften!
Kurset passer for alle terapeuter, treningsveiledere, turnuskandidater og studenter (studentrabatt 15 % - gjelder både kurs 1 & 2).
Detaljert kursplan. 

Når: Lør 20.01.18 kl. 10.30-15.00
Sted: Femme, Trondheim.

*Avmelding:
Påmeldingen er bindende. Avmelding av kurs sendes til kontakt@femmeaktiv.no, og du vil motta et avmeldingsgebyr på kr 450,-. 
Avmelding etter 5. januar vil belastes hele kursavgiften.


Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.
Gründere av Femme, gründere av Din Femme (online trening), fysioterapeuter med spesialisering i kvinnehelse, sertifiserte gravidinstruktører, forfattere og foredragsholdere. 

kurs gravidinstruktør.jpg

FemmeTrening: Gravid 2 avansert
Kr. 1950,-

Kurs 2 bygger videre på kurs 1 og vil gi deg et større utvalg av øvelser, sammensetning av treningsprogram og en unik kompetanse om bekkenbunnen. Fokus på dette kurset er INDIVIDUELL TILPASNING, og vi tar et dypdykk i vanlige tilstander vi møter hos gravide: Bekkenløsning, rectus diastase, inkontinens, toppidrett, vena cava inferior syndrom. Du vil så lære å tilpasse øvelser, treningsmengde og intensitet ut ifra ulike problemstillinger. Kurset inneholder også en praktisk del med gravidyoga.  
Detaljert kursplan.

Når: Søn 21.01.18 kl. 10.00-14.30
Sted: Femme, Trondheim.

*Avmelding:
Påmeldingen er bindende. Avmelding av kurs sendes til kontakt@femmeaktiv.no, og du vil motta et avmeldingsgebyr på kr 450,-.
Avmelding etter 5. januar vil belastes hele kursavgiften.

Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.

BLI SERTIFISERT GRAVIDINSTRUKTØR
Kr. 550,-

How to?

-        Gjennomført kurs 1 (FemmeTrening: Gravid).

-        Gjennomført kurs 2 (FemmeTrening: Gravid avansert).

-        Gjennomført 5 timer praksis (Praksisen innebærer individuell veiledning eller gruppeinstruksjon i gravidtrening. Antall timer dokumenteres av arbeidsgiver. Det skal skrives en kort presentasjon av praksis med egne refleksjoner. For studenter: Femme kan være behjelpelig med praksisen). 

-        Avsluttende prøve (2 timer. Vil sendes pr. e-post etter godkjent praksis). 

Ved bestått SERTIFISERING vil du trygt kunne trene gravide i egen praksis, samt stå på vår liste over sertifiserte gravidinstruktø

 

Påmelding

Benytt skjemaet under for påmelding. (Du kan også melde deg på i venstremargen).