Våre kurs

Påmelding i venstremargen eller skjema under :)

 

 

Fødselsforberedende kurs // kr 1100,- (med partner kr 1600,-)
(Femme-medlemmer får 15% rabatt på kurset)

HEY SUPERMAMMA! Venter du en liten SUPERBABY? FØDSELSFORBEREDENDE KURS på FEMME, søndag 11. JUNI kl. 19.00 – Vi hjelper deg med forberedelsene til LIVETS VIKTIGSTE DAG!
Påmelding: http://www.femmeaktiv.no/event/20634/fodselsforberedende-kurs
Nå har du ruget og fostret denne lille huleboeren i flere måneder, selvfølgelig har tanker om deres første magiske møte begynt å surre.
Hvordan vil det gå med babyen? Hvordan vil jeg takle smerten? Hva kan jeg gjøre for å forberede meg? Hva med tiden rett etter fødsel?

Vi gir deg de BESTE tipsene for hvordan du kan forberede deg til en lettere fødsel! Vi graver fram din indre superwoman, og gir din partner noen flotte triks han kan brilljere med!!

Jordmor Kristine vil gi deg kunnskapen og tryggheten du trenger for å få en positiv fødselsopplevelse! Hvordan ER en typisk fødsel? Hva finnes det av smertelindring? Hva når det ikke er framgang i fødselen? Enn keisersnitt? Hvordan kan jeg best sammen jordmor forme min fødsel?

Fysioterapeut Mona viser hvordan du kan jobbe MED kroppen under fødselen, hvordan pusten kan hjelpe deg, hun gir konkrete oppgaver til din partner, slik at du kan få god hjelp under riene. Du får GULLØVELSENE for mammamagen og bekkenbunnen din, for å sikre deg en god start på treningen!
Yogaterapeut Marie Gleinskal gir en innføring av hvor viktig det er med pust og tilstedeværelse under fødsel. Det blir en praktisk sekvens. Hun har selv brukt yogiske teknikker under sine egne fødsler, og gleder seg til å dele sine tips for en fin fødselsopplevelse.

Psst: Noen hyggelige rabatter for kursdeltakere vil det også være 😉

Kursholdere: Jordmor Kristine Sandkjernan fra Medicus, fysioterapeut Mona Rygvold gründer av Femme og yogaterapeut ved Femme, Marie Glein
Sted: Femme, Trondheim
 

Førstehjelp – Hva gjør du om barnet blir akutt syk eller skadet?
Kr. 790,- (Pris for foreldrepar: 1100,-)

Barn blir av og til utsatt for ulykker, det er ikke til å unngå. De er nysgjerrige, og de vet ennå ikke hva som kan være farlig for dem og hva som er trygt. Noen barn er også mer utforskende enn andre.
Behold roen
Hvis ulykken først er ute, er det du som voksen som må holde hodet kaldt og reagere etter beste evne for å begrense skadene. Vet du hva du skal gjøre, vil forhåpentlig skaden bli mindre, og du vil lettere kunne bevare roen og utføre hjelpen på en hensiktsmessig og omsorgsfull måte.
Kursets innhold:
  • Hva er førstehjelp? 
  • Når varsle 113?                                               
  • B-L-Å-S-E
  • Bevisstløshet, fremmedlegeme og kvelning
  • Akutte sykdommer
  • Blødninger, bruddskader
  • Brannskader og forgiftninger
  • Hjerte Lunge Redning (HLR)
 * Nardo Bil og Volvo avslutter kurset med å snakke om sikring av barn i bil. 
Delta på kurset og oppnå bedre kunnskap, ferdighet og sikkerhet for deg og din familie!
Du vil etter kurset få tildelt kursbevis.
NB: Et begrenset antall plasser - førstemann til mølla!
Kursholder: Jarbel Brevik, utdannet sykepleier 2004. Jobber også i ambulansetjenesten og jobber ved siden av hos Din bedriftshelsetjeneste AS og bistår kunder med, førstehjelp, hjertestarter, kurs og utstyr. Hjelper også bedrifter på beredskap og organisering ved kriser og oppfølging

 

Babymassasje - kr. 400,- 

Viktigheten av berøring! I løpet av 45 minutter vil fysioterapeuten gjennomgå de viktigste grepene for at du skal kunne gjennomføre en herlig massasjestund med din baby. Av erfaring har vi lært at 30 minutter aktiv massasje med baby hjemme er mer enn nok. Derfor vil du på dette kurset øve praktisk og lære en helhetlig massasjerutine du får god nytte av hjemme. Rutinen kan også gjøres kortere for de dagene tiden går litt raskt forbi. 
Flott for tilknytning mellom barnet og omsorgspersoner, blodomløp, sanser, motorikk og oxyticin. Vi gjennomgår også kolikkmassasje og små supertriks til slutt. Pakkeliste: Baby, håndduk/pledd og babyolje.

Når: Tirsdag 09.05.17 kl. 12.15-13.00
Barselgruppen kan booke sitt helt eget private kurs, kr. 400,- pr.deltager, minimum 4 personer. 

Pust&Avspenning - kr. 300,-

Fysioterapeut og yogaterapeut Maiken Sneeggen lærer deg en herlig teknikk for dyp avspenning, beroligende og restituerende pusteteknikk og enkle øvelser fra Medisinsk Yoga for mykere muskler, indre ro og bedre søvn. Kurset er også tilrettelagt for gravide. Du trenger ingen forkunnskaper og øvelsene kan gjøres av alle.
Når: Nytt kurs kommer høsten 2017

Psykisk helse - kr. 200,-

Vi setter nå fokus på god psykisk helse i svangerskap og barseltid. Psykologen innleder til diskusjon rundt viktige tema i forhold til det å bli mor. Tema: Hvordan takle kroppslige forandringer, forventninger og forberedelser til den nye rollen, barseltårer eller fødselsdepsesjon, rollen som mor og vanlige bekymringer, verktøy for å takle bekymringer og ivaretagele av seg selv. Delta på kurset og få gode tips og råd til hvordan du kan oppleve den nye tilværelsen som positiv. Passer for gravide og barselkvinner.
Når: Nytt kurs våren 2017

FemmeTrening: Gravid - kr. 1950,-

Ønsker du en unik kompetanse om gravidtrening? Gjør treningen nyskapende, trygg og med kvalitet - vi gir deg Femmeoppskiften!
Kurset passer for alle terapeuter, treningsveiledere, turnuskanditater og studenter (studentrabatt 15 % - gjelder både kurs 1 & 2).
Detaljert kursplan. 
Når: Lør 16.09.17 kl. 10.30-15.00
Sted: Femme, Trondheim.
Påmeldingsfrist: 01.09.2017 *men her er det først til mølla
Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.
Gründere av Femme, fysioterapeuter med spesialisering i kvinnehelse og sertifiserte gravidinstrutører. 

FemmeTrening: Gravid 2 avansert - kr. 1950,-

Kurs 2 bygger videre på kurs 1 og vil gi deg et større utvalg av øvelser, sammensetning av treningsprogram og en unik kompetanse om bekkenbunnen. Fokus på dette kurset er INDIVIDUELL TILPASNING, og vi tar et dypdykk i vanlige tilstander vi møter hos gravide: Bekkenløsning, rectus diastase, inkontinens, toppidrett, vena cava inferior syndrom. Du vil så lære å tilpasse øvelser, treningsmengde og intensitet ut ifra ulike problemstillinger. Kurset inneholder også en praktisk del med gravidyoga.  
Detaljert kursplan.
Når: Søn 17.09.17 kl. 10.30-15.00
Sted: Femme, Trondheim.
Påmeldingsfrist: 01.09.2017 *men her er det først til mølla
Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.
Grûndere av Femme, fysioterapeuter med spesialisering i kvinnehelse og sertifierte gravidinstruktører. 

Nyhet: BLI SERTIFISERT GRAVIDINSTRUKTØR - kr. 550,-

How to?
-        Gjennomført kurs 1 (FemmeTrening: Gravid).
-        Gjennomført kurs 2 (FemmeTrening: Gravid avansert).
-        Gjennomført 5 timer praksis (Praksisen innebærer individuell veiledning eller gruppeinstruksjon i gravidtrening. Antall timer dokumenteres av arbeidsgiver. Det skal skrives en kort presentasjon av praksis med egne refleksjoner. For studenter: Femme kan være behjelpelig med praksisen). 
-        Avsluttende prøve (2 timer. Vil sendes pr. e-post etter godkjent praksis). 
Ved bestått SERTIFSERING vil du trygt kunne trene gravide i egen praksis, samt stå på vår liste over sertifiserte gravidinstruktører.

 

Påmelding

Benytt skjemaet under for påmelding. (Du kan også melde deg på i venstremargen).