Våre kurs

Påmelding i venstremargen eller skjema under :)

 

Førstehjelp – Hva gjør du om barnet blir akutt syk eller skadet?
Kr. 790,- (Foreldrepar 1100,-)

Barn blir av og til utsatt for ulykker, det er ikke til å unngå. De er nysgjerrige, og de vet ennå ikke hva som kan være farlig for dem og hva som er trygt. Noen barn er også mer utforskende enn andre.

Behold roen
Hvis ulykken først er ute, er det du som voksen som må holde hodet kaldt og reagere etter beste evne for å begrense skadene. Vet du hva du skal gjøre, vil forhåpentlig skaden bli mindre, og du vil lettere kunne bevare roen og utføre hjelpen på en hensiktsmessig og omsorgsfull måte.

Kursets innhold:

  • Hva er førstehjelp? 

  • Når varsle 113?                                               

  • B-L-Å-S-E

  • Bevisstløshet, fremmedlegeme og kvelning

  • Akutte sykdommer

  • Blødninger, bruddskader

  • Brannskader og forgiftninger

  • Hjerte Lunge Redning (HLR)

 * Nardo Bil og Volvo avslutter kurset med å snakke om sikring av barn i bil. 

Delta på kurset og oppnå bedre kunnskap, ferdighet og sikkerhet for deg og din familie!
NB: Et begrenset antall plasser - førstemann til mølla!

*Påmeldingen er bindende.

Kursholder: Jarbel Brevik, utdannet sykepleier 2004. Jobber i ambulansetjenesten og hos Din bedriftshelsetjeneste AS og bistår kunder med, førstehjelp, hjertestarter, kurs og utstyr. Hjelper også bedrifter på beredskap og organisering ved kriser og oppfølging

Når: Onsdag 30. mai kl. 19.15 - 21.30

13680745_1165305300157774_1918769689515570574_n(1).jpg

Babymassasje 
Kr. 490,- 

Når barnet ditt ennå ikke har lært seg å snakke eller å forstå verbal kommunikasjon fullt ut, blir berøring svært sentralt for å formidle nærhet, trygghet og kjærlighet. Og for barnet handler det om å vise sine følelser til deg. 
Babymassasjen frigjør oxytocin som bl.a. roet ned barnet. Massasjen fremmer også babyens kroppsbevissthet og motorikk, og kan gjøre at barnet sovner lettere. På dette kurset vil vi øve praktisk og lære en helhetlig massasjerutine du får god nytte av hjemme. Vi gjennomgår også kolikkmassasje og små supertriks til slutt

Det viktigste med massasjen er likevel kvalitetstiden mor får med barnet sitt :) Dette er en stund kun for dere to, der dere gir hverandre den fulle oppmerksomheten begge har så godt av :) 

Pakkeliste: Baby, håndduk/pledd, babyolje :)


Når: Tirsdag 6.februar kl. 12.30

Barselgruppen kan booke sitt helt eget private kurs, HJEMME (gjelder Trondheim, Melhus og Orkanger kommune) eller på Femme kr. 490,- pr.deltager, minimum 5 deltagere.

Linn (33): Synes kurset var kjempefint, så rolig og god stemning. Det er også så behagelig at "alt er lov", slik som amming, barnegråt, stell osv. Datteren min merker nok godt når jeg er avslappet og rolig, og dermd blir hun også det. Ella sovnet før jeg rakk å sette bilsetet inn i bilen, og dette er aller første gang! Hun sovner aldri uten kamp. Vi skal bruke massasjen ofte. 

 babymassasje 4.jpg

 

Ivareta god psykisk helse gravid/mamma

Kr. 399,-

Er du gravid og har stressende tanker om det å bli mamma? Eller er du nybakt mor, men føler utmattelse og avmakt mer enn sagnomsust mammakjærlighet? Mange har det slik. Du er ikke alene! Det er hjelp å få.
Kom på kurs med psykologspesialist og trebarnsmor Silje Samuelsen og få gode råd for å ivareta deg selv og din psykiske helse inn i svangerskap og barseltid. Forventninger, rolleavklaring og verktøy for psykologisk førstehjelp vil være sentrale tema på kurset."
 

Vi setter nå fokus på god psykisk helse i svangerskap og barseltid. Psykologen innleder til diskusjon rundt viktige tema i forhold til det å bli mor.

Tema:

- Hvordan takle kroppslige forandringer, forventninger og forberedelser til den nye rollen

- Barseltårer eller fødselsdepsesjon

- Rollen som mor og vanlige bekymringer

- Verktøy for å takle bekymringer og ivata god psykisk helse.

 

Kurset passer for deg som er gravid og for deg som nylig har født

"Nyere forskning viser en kraftig økning av fødselsrelaterte psykiske plager i Norge. Dette i takt med at fødselsomsorgen og antall liggedøgn trappes ned i offentlig helsevern. Det å rette fokus mot god psykisk helse i svangerskap og barseltid er essensielt for barnets emosjonelle, kognitive, språklige og sosiale utvikling. Det er godt dokumentert at tiden før og etter fødsel er en særlig sårbar periode for kvinners psykiske helse. https://www.dagsavisen.no/innenriks/psykiske-plager-etter-fodsel-ner-doblet-pa-15-ar-1.1107064
 
Kursholder: Silje Samuelsen, psykologspesialist

FemmeTrening: Gravid
Kr. 1950,-

Ønsker du en unik kompetanse om gravidtrening? Gjør treningen nyskapende, trygg og med kvalitet - vi gir deg Femmeoppskiften!
Kurset passer for alle terapeuter, treningsveiledere, turnuskandidater og studenter (studentrabatt 15 % - gjelder både kurs 1 & 2).
Detaljert kursplan. 

Når: Lørdag 15. september kl. 10.30-15.00
Sted: Femme, Trondheim.

*Avmelding:
Påmeldingen er bindende. Avmelding av kurs sendes til kontakt@femmeaktiv.no, og du vil motta et avmeldingsgebyr på kr 450,-. 
Avmelding etter 1. september vil belastes hele kursavgiften.


Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.
Gründere av Femme, gründere av Din Femme (online trening), fysioterapeuter med spesialisering i kvinnehelse, sertifiserte gravidinstruktører, forfattere og foredragsholdere. 

kurs gravidinstruktør.jpg

FemmeTrening: Gravid 2 avansert
Kr. 1950,-

Kurs 2 bygger videre på kurs 1 og vil gi deg et større utvalg av øvelser, sammensetning av treningsprogram og en unik kompetanse om bekkenbunnen. Fokus på dette kurset er INDIVIDUELL TILPASNING, og vi tar et dypdykk i vanlige tilstander vi møter hos gravide: Bekkenløsning, rectus diastase, inkontinens, toppidrett, vena cava inferior syndrom. Du vil så lære å tilpasse øvelser, treningsmengde og intensitet ut ifra ulike problemstillinger. Kurset inneholder også en praktisk del med gravidyoga.  
Detaljert kursplan.

Når: Søndag 16. septeber kl. 10.00-14.30
Sted: Femme, Trondheim.

*Avmelding:
Påmeldingen er bindende. Avmelding av kurs sendes til kontakt@femmeaktiv.no, og du vil motta et avmeldingsgebyr på kr 450,-.
Avmelding etter 1. september vil belastes hele kursavgiften.

Kursholdere: Mona Rygvold og Simone Anzjøn Holbø.

BLI SERTIFISERT GRAVIDINSTRUKTØR
Kr. 550,-

How to?

-        Gjennomført kurs 1 (FemmeTrening: Gravid).

-        Gjennomført kurs 2 (FemmeTrening: Gravid avansert).

-        Gjennomført 5 timer praksis (Praksisen innebærer individuell veiledning eller gruppeinstruksjon i gravidtrening. Antall timer dokumenteres av arbeidsgiver. Det skal skrives en kort presentasjon av praksis med egne refleksjoner. For studenter: Femme kan være behjelpelig med praksisen). 

-        Avsluttende prøve (2 timer. Vil sendes pr. e-post etter godkjent praksis). 

Ved bestått SERTIFISERING vil du trygt kunne trene gravide i egen praksis, samt stå på vår liste over sertifiserte gravidinstruktø

 

Påmelding

Benytt skjemaet under for påmelding. (Du kan også melde deg på i venstremargen).